STAATSCOURANTGemeente Westland Wateringen Naaldwijkseweg parkeerverbod zoeknummer: 16-0001869

Aanvraag voor Verkeer | Organisatie en beleid

Onderwerp: Parkeerverbod Naaldwijkseweg te Wateringen. Burgemeester en wethouders van Westland, Overwegende; dat parkeren langs de Naaldwijkseweg en in de berm voor overlast zorgt; dat er steeds meer voertuigen langs de Naaldwijkseweg gaan parkeren; dat de Naaldwijkseweg een gebied ontsluitende functie heeft; dat veel vrachtverkeer gebruikt maakt van de Naaldwijkseweg; dat door het parkeren van voertuigen langs de rijbaan tegenover de uitritten van de bedrijven de doorstroming van het verkeer wordt belemmerd; dat de minimale wegbreedte voor het in twee richtingen veilig afwikkelen van (vracht)verkeer 4,80 meter moet zijn; dat de huidige rijbaan is ontworpen om vrachtveer in twee richtingen probleemloos te kunnen afwikkelen; dat de benodigde ruimte voor een rijdende vrachtauto minimaal 3,10 meter dient te zijn; dat de benodigde ruimte voor een rijdende personenauto 2,00 meter dient te zijn; dat bij het parkeren langs de rijbaan de rijbaan wordt versmald naar 4,70 m; dat bij het parkeren langs de rijbaan er onvoldoende ruimte overblijft om (vracht)verkeer in twee richtingen veilig af te wikkelen; dat door het ontstane parkeergedrag voertuigen die kort op de hoek van de Westlandseweg /Naaldwijkseweg geparkeerd staan het zicht op de kruising belemmeren. dat er veel in-en uitritten van bedrijven zijn, en parkerende auto’s het zicht ontnemen van voertuigen die gebruik van de in-en uitritten moeten maken; dat om zowel de doorstroming als de verkeersveiligheid te waarborgen een parkeerverbod aan een zijde van de weg noodzakelijk is; dat om dit te formaliseren het noodzakelijk is om dit besluit te bekrachtigen middels een verkeersbesluit; dat onderstaande verkeersmaatregel, gelet op artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, strekt tot: - het verzekeren van de veiligheid op de weg; - het beschermen van de gebruikers en passagiers; - het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer; dat in overeenstemming met artikel 24 van het BABW overleg is gepleegd met de Nationale Politie, regio Den Haag; Wetgeving: gelet op de artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994: besluiten: 1. door het plaatsen van verkeersborden conform model E1 van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 in te stellen een parkeerverbod: a. De Naaldwijkseweg, geldend voor de zijde zoals aangegeven op bijgevoegde tekening. Publicatie in de Staatscourant: .. januari 2016 Westland, 6 januari 2016 burgemeester en wethouders van Westland, namens hen, teammanager Civiel Beheer, M.Blokland M. Tekening ter beeldvorming .

De volledige aanvraag is hier te lezen op de site van de overheid.

Ben je het niet eens met een verleende bouwvergunning van bijvoorbeeld je buren, dan kan je hiertegen bezwaar indienen. Neem hiervoor contact op met de relevante instantie.

Bekijk nog meer bekendmakingen

Wil je meer vergunningaanvragen bekijken. We hebben een overzicht met alle bekendmakingen in Westland. Bekijk alle Bekendmakingen westland in Wateringen.

https://westlandkrant.nl/bekendmakingen-westland/

Deel dit bericht:

Redactie Westlandkrant

Welkom op de bekendmakingen pagina van de Westlandkrant. Op deze pagina vind je alle bekendmakingen in ons mooie Westland.

Gerelateerde berichten