27 mei, 2024 - webredactie
Zie jij de buurt als dé plek waar het verschil gemaakt wordt? Zie je hoe actieve bewoners zeggenschap en eigenaarschap op zich kunnen nemen - en wat wijkambtenaren kunnen doen om dat te faciliteren? Als jij deze beweging via het LSA en het LPB wilt ondersteunen, zijn we op zoek naar jou. Vooral als je ervan houdt om in je werk spijkers met koppen te slaan, je mouwen op te stropen en zowel zelfstandig als met een team resultaten te boeken.
Functieomschrijving
De functie van projectmedewerker is voor 24-28 uur en is erg gevarieerd. Voor ongeveer 1/3e van je tijd zorg je dat de basis van het LPB-netwerk goed staat. Voor 1/3 e van je tijd werk je vanuit LPB-perspectief binnen het programma WijkWijzer. Dit programma is een kennis-, leer- en netwerkprogramma voor onder andere de 20 gebieden uit het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid (NPLV). En voor 1/3 e van je tijd werk je aan LSA-projecten. Dat kan binnen WijkWijzer zijn, maar in overleg ook daarbuiten.
Wat ga jij doen?
Wat verwachten wij van jou?
Wat bieden wij jou?
Samenwerking LSA en LPB
Het LSA en het LPB werken al lang samen. Als verenigingen voor actieve bewoners en wijkambtenaren komen onze leden elkaar in de wijk uiteraard ook tegen. Nu we binnen WijkWijzer ook een formele samenwerking hebben, zijn we op zoek gegaan naar manieren om deze samenwerking te verstevigen. Dat betekent dat je komt werken bij het LSA, maar ook werkt aan de LPB-community en -projecten waarin al samengewerkt wordt. Zo heb je naast het LPB ook collega's bij het LSA.
Solliciteren?
Reageer dan uiterlijk zondag 16 juni op deze oproep door een brief aan de selectiecommissie van LPB en LSA: . De eerste ronde gesprekken staat gepland voor donderdag 20 juni, een eventueel tweede gesprek op vrijdag 28 juni. Neem dan contact op met de voorzitter van het LPB, : , .
Over het LPB
Het Landelijk Platform Buurtgericht werken (LPB) is de netwerkorganisatie van wijkambtenaren in Nederland. We adviseren van buurt tot Rijk, omdat we weten wat er leeft en speelt in de wijk, wat daar werkt en wat daarvoor nodig is. Dit doen we door te inspireren, te verdiepen, te experimenteren, te duiden en te verbinden. Ruim 100 gemeenten zijn lid van het LPB. De doelstelling van het LPB is het samenbrengen van vakgenoten en het delen en uitwisselen van kennis over en ervaring met gebiedsgericht werken.
Dit netwerk wordt voornamelijk georganiseerd met vrijwillige inzet, door het bestuur, themagroepen en de LPB-community. Jouw taak wordt om de basis hiervoor goed op orde te hebben, zowel organisatorisch als de informatie- en communicatiestromen.
Over het LSA
Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners , de naam zegt het al: mensen die in allerlei georganiseerde verbanden samenwerken om hun directe omgeving mooier, beter en leefbaarder te maken. In de volksmond ook wel 'de beweging van onderop'. Het LSA is er al 30 jaar om georganiseerde lokale gemeenschappen te steunen. We streven naar meer lokale bewonersgroepen in meer wijken van Nederland en we steunen hen in de ontwikkeling en groei.
Dat doen we door te werken aan onderlinge verbanden, aan een sterke sociale cohesie, altijd van onderop. Hierdoor is het veel bewonersgroepen in de loop van de jaren gelukt om hardnekkige problemen in hun eigen wijk aan te pakken, om in georganiseerd verband veel eigen initiatieven te nemen, mooie projecten te organiseren en aan tafel te komen bij beleidsmakers en beslissers. Dit gaat dwars door alle beleidsthema's heen, dus van welzijn tot energietransitie en van zorg tot werkgelegenheid. Gesteund door het LSA, de landelijke vereniging die kennis en contacten deelt, experimenteert met nieuwe concepten en de belangen van actieve bewoners behartigt.
LSA is een landelijk vereniging. De hele vereniging - leden, bestuur en team - komt regelmatig bij elkaar om te praten over de activiteiten, koers en belangrijke thema's. Daarnaast organiseren we vaak grote en kleinere bijeenkomsten. Ook op zaterdagen en avonden, op verschillende plekken in het land.
Dat betekent dat je als projectmedewerker soms ook een avond en een zaterdag moet werken. Daarvoor krijg je contact met leden, het ontdekken van nieuwe plekken in Nederland en heel veel teamspirit terug. Wij zijn een klein en hecht team. Bereid je tijdens de gezamenlijke lunch voor op flauwe humor en een inkijkje in het leven dat je collega's leiden buiten LSA.
Over WijkWijzer
Het grootste deel van je tijd draai je mee in het Programma WijkWijzer . Het LPB is net als het LSA één van de zes partners in deze samenwerking. Vanuit het LPB zoek je bijvoorbeeld naar manieren om het netwerk in de 20 gebieden van het NPLV te versterken. Je helpt ook mee om netwerkpartners samen te brengen rond thema's die er voor wijkambtenaren toe doen.
Functie: | projectmedewerker |
Startdatum: | 27-5-2024 |
Ervaring: | Ervaren |
Educatielevel: | HBO |
Contracttype: | Tijdelijk |
Salaris: | onbekend – onbekend |
Uren per week: | 24 – 28 |
Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met V.v.E. De Waterlijn Welgelegenpark Apeldoorn via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.
Deel de vacature:
Redactie Westlandkrant
Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de westlandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!
Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in gemeente Westland via Westlandkrant.nl.
Vind woningen, vacatures, bekijk 112 meldingen en zie wanneer evenementen plaatsvinden op Westlandkrant.nl.
© Westlandkrant.nl is een merk van Krant.News Regionale nieuws groep.